5 Urovekkende Fakta Om Tørrfôr

5 Urovekkende Fakta Om Tørrfôr

torrefor

Over halvparten av amerikanske hunder er overvektige og hele 46% dør for tidlig av kreft.  Dette skyldes dessverre i stor et dårlig kosthold primært besående av råfôr. Her er 7 fakta om moderne hundemat som får deg til å tenke deg om to ganger før du skal servere din hund tørrfôr neste gang.

 

1) Industrielt fremstilt tørrfôr er “Junk Food”

 

Hundemat-industrien har fokus på å lage så rimelig og lettvint mat som mulig. Denne bestrebelsen etter å produser billig hundemat har dessverre gått ut over hundene våre. De aller aller fleste av oss skjønner at det ikke er sunt å spise den samme dårlige maten hver dag og de færreste av oss spiser junk food på daglig basis. Dessverre er det svært mange som ikke forstår hvor lite karbohydrater en hund trenger per dag. Det meste av dagens tørrfôr består primært av karbohydrater.

 

2) Veterinærer vegrer seg for å anbefale sunn hundemat

 

Å diskutere hvilket fôr som er riktig for din hund er et naturlig spørsmål å stille en veterinær. Men dessverre er det fortsatt mange veterinærer som anbefaler det fôret som gir de høyest bonus eller fortjeneste. Dette er ikke bare veterinærens feil. Mange veterinærer lærer for lite om riktig foring av hunter samtidig som de får gjentatte henvendelser og gode «dealer» fra selgere av tørrfôr.

 

3) Alt er ikke karbohydrater

 

Dette kan høres bra ut. Dersom tørrfôret ikke kun er mais eller andre kornslag betyr dette mindre karbohydrater.  Men der er dessverre verre ting enn karbohydrater en hund kan få i seg gjennom tørrfôret. Titter du på innholdsfortegnelsen for mange tørrfôr finner du masse rart og mye uforståelige innhold. Disse ofte uforståelige betegnelsene er skrevet for å forvirre og forlede hundeeiere.  Mange tørrfôr produsenter benytter 4-D kjøtt (Disable, dying or dead) i sine blandinger.  Tørrfôr er også ofte tilført avfallsprodukter som kan inneholde plantevernsmidler og andre stoffer som ikke er godkjent som menneskemat.

 

4) Tørrfôr har høyt sukkerinnhold

 

Fordi tørrfôr i stor grad består av karbohydrater vil sukkerinnholdet også være høyt. Til tross for at det reklameres med at tørrfôr renser tennene gjør det høye sukkerinnholdet mere skade enn det gjør godt for tennene. Enda verre er det at det høye sukkerinnholdet i tørrfôr kan føre til diabetes for hundene. I USA har det godt så langt at hunder har fått sin egen «Dog Diabetes Awareness Month» for å sette fokus på problemet. Å endre til råfôr er det naturlige stedet å begynne.

 

5) Hundemat på boks kan også skjule mange farer

 

Hundemat på boks regnes av mange som sunnere enn tørrfôr, men den hermetiserte hundematen har også mange skjulte farer. Kuskinn og kokte benrester kan gjøre at hunden krever akutt kirurgi. Xylitol er et vanlig benyttet søtningsmiddel i hundemat og kan i store mengder være dødelig for hunder.

 

Å få et sundt kosthold for hunden din er ikke bare viktig for dens levetid, men kanskje enda viktige for dens livskvalitet.

På VOM rett hjem har de satt sammen en komplett pakke av sunn rå hundemat levert hjem på døren til deg.  Klikk under for å bestille, eller besøk vomretthjem.no  for å finne riktig råfôr for din hund.

No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website